неділя, 19 грудня 2021 р.

ІГРИ З М'ЯЧЕМ ЧЕРЕЗ СІТКУ

         У гімназії 15, 16, та 17 грудня пройшли чергові фізкультурно-спортивні заходи, де змагалися діти других, третіх та четвертих гімназійних класів. Другі та треті класи демонстрували свої навики з малюкболу, а четверті змагалися з мініволейболу. У всіх зустрічах ігри складалися із трьох партій, які тривали до 15 очок. У першій партії змагалися дівчата в другій – хлопці , а третя партія була змішаною і складалася з рівної кількості , як хлопців так і дівчат. З малюкболу кількість гравців на майданчику однієї команди по вісім учасників у кожній партії, з мініволейболу в перших двох партіях по шість у часників,  у третій – вісім. Усі команди підготовлено та налаштовано підійшли до своїх змагань, демонструючи всі свої найкращі якості та викладаючись на всі 100%. У змаганнях других класів з малюкболу перемогу святкувала команда 2-Б над 2-А класом з рахунком 2-1. У змаганнях третіх класів з малюкболу перемогу святкувала команда 3-А над 3-Б класом з рахунком 2-1. У змаганнях четвертих класів з мініволейболу перемогу святкувала команда 4-Б над 4-А класом з рахунком 2-1. 
Вітання всім переможцям та призерам!
            Гімназисти такі показово-змагальні, навчально-виховні позаурочні заходи люблять і активно в них беруть участь.  Ці змагання необхідні для демонстрації та росту, як індивідуальної так і командної майстерності моїх вихованців. А також практично, більш глибше вивчати правила змагань з видів спорту.
 Подяка всім учасникам змагань за творення спортивного життя гімназії.              Юні гімназійні спортсмени та спортсменки ви найкращі!















"Не обов'язково бути краще за всіх, 
достатньо бути краще, ніж учора". 
                                                                                 Джо Фрейзер.


неділя, 5 грудня 2021 р.

Перетягування канату - командний вид спорту

            03.12.2021 р. у приміщенні спортивного залу Заліщицької державної гімназії відбулися змагання з  ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ. Змагання з цього неолімпійського виду спорту вимагають від учасників неабиякої фізичної підготовки для деманстрації якісної, видовищної та переможної командної гри. На них змагалися команди хлопців з 2-А, 2-Б, 3-А, 3-Б, 4-А та 4-Б класів.  Цей фізкультурно-спортивний позакласний захід проводився до Дня збройних сил України, який святкується 6 грудня.  Крім учасників, а їх у командах було (5 основа та 5 заміна) на заході були присутні вболівальники, які жваво та палко підтримували свої команди. Не дивлячись на конкуренцію та змагальний процес, панувала доволі дружна атмосвера серед вболівальників та учасників цього заходу. Змагаючись діти демонстрували командну роботу, свою силу, витримку, стійкість та характер переможців у кожній зустрічі.
            За підсумками змагань були визначені переможці та призери у стикових зустрічах для паралелі класів, а також у змаганнях за коловою системою визначено підсумкові загальнокомандні місця. У протистояні між другими класами сильнішими виявилися представники 2-А класу, між третіми – 3-А класу, між четвертими – 4-А класу. ВІТАННЯ ПЕРЕМОЖЦЯМ! 

                  У загальнокомандному заліку команди-класи 
посіли такі місця:

V  місце 2-Б клас
IV місце 2-А клас
ІІІ місце розділили 3-А та 3-Б класи
ІІ місце 4-Б клас
І місце 4-А клас

ВІТАННЯ ПЕРЕМОЖЦЯМ ТА ПРИЗЕРАМ,  А ТАКОЖ ПОДЯКА ВСІМ УЧАСНИКАМ ГРАНДІОЗНОГО СПОРТИВНОГО СВЯТА!

Усі  команди, учасники та призери нагороджені грамотами, а цілковиті переможці: команда 4-А класу - грамотами та перехідним кубком.





"Фізична підготовленість - це не лише один з найважливіших ключів до здорового тіла, це основа динамічної та творчої інтелектуальної діяльності".
                                                                                  Джон Ф. Кеннеді

“Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація”

      У жовтні, листопаді 2021р. проходив обласний відеоконкурс «Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація». Організаторами цього відеоконкурсу були управління молоді і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».   Головна мета конкурсу це - залучення всіх категорій населення до звички ведення здорового способу життя та зміцнення здоров’я. Усі відеоролики учасників/учасниць мали відоброжати їхню рухову активність. У відеоконкурсі взяли участь 238 відеороликів до зйомки яких долучилися більше 1800 учасників/учасниць, у тому числі чимало приставників та приставниць гімназії взяло у ньому участь. Діти демонстрували свою фізкультурну та рухову активність, яка їм до вподоби та, яка їх вдосконалює, зміцнює їхнє здоров’я.  

ПОДЯКА УЧАСНИКАМ

Кафлюку Руслану, Бульдяк Евеліні,  Стойку Владиславу, Стасюк Марії, Стасюк Яні, Безушко Надії, Николайчук Соломії, Бойчуку Валентину, Бабецькому Тарасу, Цуперу Назару, Северин Софії, Толуб’як Дарині, Горбачевській Анні.

За умовами проведення відеоконкурсу  журі визначило переможця та призерів тобто І, ІІ та ІІІ місця.

ВІТАННЯ!
ІІ місце виборола своєю відмінною якістю виконаних вправ 
Бульдяк Евеліна, учениця 2(6)-Б класу, Заліщицької державної гімназії. 

         Призерку обласного відеоконкурсу “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація” було нагороджено  відзнаками та сувенірною атрибутикою з логотипом Тернопільського обласного центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”.





"Щоб насолоджуватися сяйвом міцного здоров’я, потрібно займатися спортом".
                 Джин Танні