пʼятниця, 22 грудня 2023 р.

АЛТИМАТ - ГРА З ЛІТАЮЧИМ ДИСКОМ

          Повертаючись до попередньої публікації, про те, що ми змагаємося з тих видів спорту, які вивчаємо. Алтимат - цьому не виняток. 
        Цей динамічний та водночас видовищний, швидкісний олімпійський, безконтактний вид спорту, який грають за допомогою фризбі (літаючого диску), у якому гімназисти та гімназистки змагалися на прикінці грудня. У мінітурнірі з алтимату брали участь команди старшої вікової групи: 5-А, 5-Б, 6-А, 6-Б, 7-Б класи. Вони змагалися за коловою системою. За цією системою всі команди, що беруть участь в змаганнях зустрічаються одна з одною. Змагаючись так, найоб'єктивніше можна визначити переможця. 
       За підсумками  змагань перше місце посіла команда 6-А класу, друге - 7-Б клас, третє - 6-Б клас, четверте - 5-А клас й п'яте місце посіла команда - 5-Б класу. 
       За процесом суперництва було цікаво спостерігати, адже при дружній обстановці, тобто сама ідеологія алтимату побудована на пошані до суперника, учасники та учасниці змагань показали всі свої сильні сторони, які допомагали командам грати класно та будувати цікаву гру, яка і є запорукою успіху. 

Подяка учасникам та учасницям, 
вболівальникам та вболівальницям цих змагань. 
Слава ЗСУ! 


















«Я ніколи в житті не забивала гол 
без пасу від когось іншого». 
– Еббі Вамбах

ВОЛЕЙБОЛ - КОМБІНАЦІЙНИЙ ВИД СПОРТУ

        Гімназійні змагання проходять з тих видів спорту (варіативних модулів), які вивчають діти на уроках фізичної культури. 
       У середині грудня відбулися одні із таких змагань, де гімназисти та гімназистки 4-Б та 4-А класів, змішаними командами зійшлися на волейбольному майданчику для того, щоб продемонструвати свої навички. Юні спортсмени та спортсменки зосереджено боролися за кожний м'яч, який наближував одну чи іншу команду до бажаної перемоги. У загальному підсумку в цій зустрічі, кращою виявилася команда 4-Б класу. 
       На цьому не завершилася подорож юних волейболістів та волейболісток у цьому чарівному світі спорту. Команда 4-Б класу вирішила зійтися у товариському поєдинку із 5-Б класом. Зустріч вийшла доволі цікавою та насиченою різними ігровими моментами. Тут перемогу знову святкувала команда 4-Б класу, яка вдруге довела, що їхні старання на уроках та у гуртковій діяльності є результативними. 

Подяка учасникам та учасницям, 
вболівальникам та вболівальницям цих змагань. 
Слава ЗСУ! 












"Командна робота робить мрію успішною."

субота, 9 грудня 2023 р.

ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ

           Перетягування канату - вид спорту, в якому дві команди безпосередньо міряються силою. У Заліщицькій державній гімназії пройшли змагання з цього командно-силового виду спорту, вони приурочені Дню ЗСУ. У спортивно-патріотичному заході брали участь юнаки старших класів, а саме: п’ятих, шостих та сьомих класів, - які продемонстрували силу, витривалість та командний дух. За підсумковими результатами, перемогу святкувала команда 6-А класу, другу сходинку посіла команда 5-Б, третє місце за збірною 7-мих класів, і четверту сходинку посіла команда 6-Б класу. 

Подяка учасникам та глядачам! СЛАВА ЗСУ!  






"Індивідуально ми одна крапля. Разом ми океан." 
- Рюнсоке Саторо

субота, 2 грудня 2023 р.

ВОЛЕЙБОЛ

         У другій половині листопада продовжувалися гімназійні змагання з волейболу, вони відбулися традиційно у нашому спортивному залі. Гімназисти люблять такі спортивні заходи та активно у них беруть участь, демонструючи свої знання, уміння та навики з тих видів спорту, у яких змагаються. У них брали участь волейболісти та волейболістки старших гімназійних класів.
       У першому протистоянні між гімназійними шостими класами, які змагалися змішаними командами, тобто в команді присутні юнаки та дівчата. Змагаючись, команди-суперники демонстрували чудові навики, які ставали окрасою цих змагань, з цього непростого, як на перший погляд виду спорту. Тут перемогу святкувала команда 6-А класу.
        В іншій зустрічі де зійшлися на волейбольному майданчику дві команди юнаків, а саме збірна шостих класів та їхні суперники 7-Б клас. У цій напрочуд видовищній, непередбачуваній та захоплюючій грі, перемогу здобула збірна шостих класів.

Подяка учням та ученицям, 
які є творцями спортивного життя гімназії. 
Щира подяка та слава воїнам ЗСУ за можливість проводити та брати активну участь у таких заходах.























"Найбільший секрет переможців полягає в тому, 
що невдача надихає на перемогу."
-Роберт Кійосакі