неділя, 25 грудня 2022 р.

МАЛЮКБОЛ

            Гімназисти 3-А та 3-Б класів вправлялися у малюкболі. Ця рухлива гра, як різновид у навчанні волейболу вимагає від учасників змагань певних знань, умінь та навичок, а також загальної та спеціальної фізичної підготовки. Від кожного класу була представлена команда, яка складалася із восьми учасників із них по чотири дівчинки та по чотири хлопчики та гравців заміни, які в будь-який час були готові підсилити командну гру.  Ця гра складалася із партій, тривалість партії до п’ятнадцяти очок, і визначення переможця до двох перемог у партіях. Юні малюкболісти змагалися, показуючи доволі якісну гру, як на їхній вік. У першій партії сильнішими виявилися гімназисти 3-Б класу, у другій та третій перемогу святкували учні та учениці 3-А класу. Отже, за результатами зустрічі перемогу із рахунком 2-1 святкувала команда 3-А класу. Команди за перемогу та участь були відзначені грамотами.

ВІТАННЯ переможцям та ПОДЯКА всім учасникам цього захоплюючого спортивного свята.


"Не буває перемог без важкої роботи." 
                                                      Денис Огілві


«Старти надій»

         Проходили підсумкові змагання  серед гімназистів та гімназисток 1-Б класу. Із класного колективу було сформовано дві команди із однаковою кількістю в їх складі, як хлопчиків так і дівчаток, а деякі були суддями, відчувши себе у новій незвичній ролі. Діти змагалися в іграх-естафетах, які складалися з елементів тих варіативних модулів, які вивчалися протягом першого півріччя. Модулі, види спорту були цікаві, видовищні, захоплюючі та корисні у плані розвитку дитячого організму. Серед цих видів спорту, навчальних тем були, як олімпійські види спорту, так і нові – невідомі, а саме: дитяча легка атлетика, рухливі ігри, гандбол, доджбол, бадмінтон та баскетбол. Змагаючись, учні та учениці демонстрували власні фізичні якості та набуті навики з цих модулів за такий відносно короткий часовий відрізок. По завершенню цих видовищних змагань всі учасники спортивно-масово фізкультурно-оздоровчого заходу під назвою «Старти надій» були нагородженні грамотами.

                                     1-Б ДЯКУЮ! ВИ СПРАВЖНЯ КОМАНДА!


"Відсутність активності руйнує здоров’я будь-якої людини, у той час, як рух і методичні фізичні вправи зберігають та зміцнюють його."
                                                             Платон


неділя, 18 грудня 2022 р.

Мінітурнір з волейболу

        Днями у Заліщицькій державній гімназії проходив мінітурнір з волейболу. У ньому приймали участь дівчата та хлопці таких класів: 4-А, 4-Б, 5-А, 5-Б та 7-Б. Гімназисти змагалися збірними командами. Були сформовані такі команди «4А-4Б»  та «5А-5Б» класів, які між собою змагалися в дівчачій та хлопчачій категоріях. Усі зустрічі тривали до двох перемог у партіях. Юні спортсмени та спортсменки п’ятих класів виявилися сильніші за своїх опонентів із четвертих класів та перемагали з однаковими рахунками 2-0. Опісля хлопчача збірна «7-Б» класу зустрілася на майданчику зі збірною «5-тих та 4-тих класів». У цьому протистоянні майстернішими виявилися юнаки сьомого класу, які  перемогли своїх суперників із рахунком 2-0. Дівчачі збірні, які складалися із «5-тих» класів зустрічалися із збірною «7-Б та 4-тих» класів. У цій грі до останнього не було відомо хто переможе. У першій партії святкували перемогу збірна «5-тих» класів у другій команда «7-го та 4-тих класів». З рахунком 1-1 була зіграна третя коротка партія, яка й визначила переможця цього протистояння. І ними стали дівчата збірної «5-А, 5-Б класів».

      Усім учасникам та учасницям цього мінітурніру велике спасибі за продемонстровану індивідуальну майстерність та видовищні командні ігри. Вболівальникам подяка за активну підтрику своїх команд.  

Юні спортсменки та спортсмени ВИ НАЙКРАЩІ! Так і на далі тримати!





«У нас є всі причини вірити, що в майбутньому на нас чекають просування та розвиток».
Ар'є Зелінгер

субота, 19 листопада 2022 р.

"Спорт – невід’ємна складова людського життя."

          Краса, сила, витривалість та видовищність об'єдналися в одному гімназійному позаурочному спортивно-масовому заході в якому змагалися дівчата з  перетягування канату. Ці змагання проходили 14.11.2022р., у нашому спортивному залі. У ньому приймали участь  команди 4-А, 5-Б, 5-А та 7-Б класів. За підсумками виснажливих змагань були визначені переможці та призери. 

І місце 7-Б клас
ІІ місце 4-А клас 
ІІІ місце 5-А клас
IV місце 5-Б клас

ВІТАННЯ переможницям та призеркам, ПОДЯКА всім учасницям змагань та вболівальникам!





 
«Перемога не дає силу. Силу дає боротьба. Якщо ти борешся і не здаєшся — це і є сила.»
               Арнольд Шварцнеггер



субота, 12 листопада 2022 р.

"БАСКЕТБОЛ - ЦЕ КРАСА!"

        У четвер, 10.11.2022 р., у  Заліщицькій ДЮСШ проходив турнір з баскетболу на кубок мера серед закладів освіти нашого міста. Гімназійна команда "Фаворит" на цих змаганнях здобула перемогу, продемонструвавши високу індивідуальну та командну майстерність.
    До слова, у гімназії гурток з баскетболу систематично працює з 2016 року із моменту відкриття спортивного залу, вихованці його з великою охотою відвідують та вдосконалюються і це чудово для гімназійної молоді, яка має більше можливостей для збагачення руховою та фізичною активністю.
       Велика подяка організаторам та учасникам цього спортивного свята. 

ВІТАЄМО
гімназійну баскетбольну команду  "Фаворит"
із зайнятим І місцем
у баскетбольному турнірі на кубок мера
серед навчальних закладів  міста
Склад команди:
Стойко Владислав (капітан), Захарій Ігор, Ронталюк Олександр, Базюк Максим, Тарновський Андрій, Гриник Михайло, Долинський Петро, Верхола Денис, Джумага Максим, 
Панчук Владислав, Тітов Владислав, Панчук Максим.




"Сила волі – це м’яз, який потребує тренувань, точно так само, як і м’язи тіла."
                                                                                                       Лінн Дженнінгс

середа, 26 жовтня 2022 р.

«В єдності — сила»

         У гімназійному спортивному залі 24.10.2022р. пройшов спортивно - патріотичний захід під назвою «В єдності — сила», який проводився до Дня українського козацтва, Дня захисника та захисниці України. Тут хлопці демонстрували силу та командний дух, змагаючись в перетягуванні канату.  А змагалися класи:   3-А, 3-Б, 4-А, 4-Б, 5-А. Коли учасники мірялися командною силою у своїх вікових категоріях та змагалися між паралелями, тоді кращими стали 3-Б та 4-Б класи. А коли змагалися між усіма учасниками,  тобто командами цього захопливого заходу, кращими виявилися найстарші гравці — це команда 5-А класу, другу сходинку посіла команда 4-Б класу, третє почесне місце виборола команда 3-Б класу. Команди нагороджені грамотами, а переможці ще й перехідним кубком, який виборюють вдруге поспіль. 
        Подяка всім учасникам, цього спортивно – патріотичного свята, за спортивну командну боротьбу та непереборну жагу до перемоги, а також вболівальникам за приємні емоції та палку підтримку своїх команд. 
 











"Зібратися разом є початок. Триматися разом є прогрес. 
Працювати разом є успіх."
                                                                                                             Генрі Форд

неділя, 23 жовтня 2022 р.

"ВОЛЕЙБОЛ - товариська гра"

        21 жовтня у гімназійному спортивному залі пройшла товариська гра з волейболу між п’ятими гімназійними класами. Ця зустріч проходила у форматі трьох партій де в першій – змагалися хлопці. У цій партії перемогу святкували юні волейболісти 5-Б класу. У другій – зустрілися дівчата в якій також кращими виявилися представниці 5-Б класу. Третя змішана партія, де в команді було по три юнаки та три дівчини. Партія вийшла найцікавішою з огляду вболівальників, які не приховували своїх емоцій, підтримуючи команди на майданчику. У даній партії сильнішою була команда 5-А класу. 

Велика подяка учасникам та вболівальникам цього спортивного дійства. Ви найкращі! Шануйтеся!










«Найкраща помилка та, якої допускаються у навчаннi».
                                                     Григорій Сковорода

"Козацькі розваги"

           20 жовтня у спортивному залі Заліщицького фахового коледжу відбувся спортивно-розважальний захід "Ми - нащадки козацької слави" приурочений до Дня українського козацтва, Української повстанської армії та дня захисників, захисниць України. У цих змаганнях приймали участь всі заклади освіти міста Заліщики. За результатами десяти цікавих, непростих та видовищних конкурсів наша команда Заліщицької державної гімназії посіла третє призове місце. Переможці та призери цього спортивно-патріотичного свята нагороджені кубками грамотами та солдкими призами.  
       Велика подяка організаторам та всім учасникам змагань за спортивний дух та конкурентну боротьбу на всіх спортивних етапах. Окрема подяка та вітання нашій збірній за продемонстрований достойний результат.
                                          Вітаємо!

                               гімназійну команду 
                із зайнятим ІІІ місцем
Панчук Анастасія (капітан), Абрамюк Каміла, Саргош Діана, Бабин Юлія, Гриник Михайло, Бабецький Тарас, Курієнко Максим, Базюк Максим, Михалюк Ілля, Захарій Ігор, Тарновський Андрій, Курик Назар.










«Зробіть усе, що можете, застосувавши те, що знаєте й умієте, знаходячись там де ви є». 
                                                           Теодор Рузвельт

субота, 24 вересня 2022 р.

"Спорт єднає"

           У спортивному залі гімназії 22.09.2022 р. відбувся брейн-ринг на тему «Олімпійський спорт – Олімпійський рух». Спортивно-виховний захід присвячений Європейському дню шкільного спорту, який святкується в останню п'ятницю вересня. У цьому святі приймали участь гімназисти 4-А та 4-Б класів. Учасники демонстрували свої навички та знання набуті на уроках фізичної культури. Підсумковий результат виявився переможним для  команди 4-А класу. Обидві команди були нагородженні грамотами. Дякую всім за цікаво та весело проведений час.

           ВІТАННЯ 

переможцям 4-А класу та призерам 4-Б класу
 





"Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати; треба діяти". 

Йоганн Вольфганг фон Гете

середа, 14 вересня 2022 р.

"Рухова активність - запорука здоров'я"

          8 вересня у спортивній залі Заліщицької державної гімназії, проводилися товариські ігри зі стрітболу (баскетболу 3х3). У них брало участь багато дітей, які допомагають популяризувати як даний вид спорту, так і здоровий спосіб життя. А також було проведено змагання "Рухливі ігри", у понеділок, 12 вересня. В естафетах брали участь діти 3-іх класів, які показували свої найкращі спортивні якості. Змагання завершилися в нічию та дружньою атмосферою.

         Дані змагання, товариські ігри були присвячені Всеукраїнському дню фізичної культури та спорту, який щорічно святкується у другу суботу вересня! Дякую всім учасникам за проведений з користю час!

 














               «Життя вимагає руху. Рух - комора життя». 

                                                                                       Аристотель