неділя, 26 вересня 2021 р.

Європейський день шкільного спорту

           24 вересня 2021 в Україні вперше відзначався Європейський день шкільного спорту. Першочерговим завданням держави підвищити здоров’я нації, залучати до фізичної активності якомога більше населення, а особливо молоді та дітей шкільного віку. Внести в їхній повсякденний побут більше рухової активності, забравши їх частково із гаджетів. У Заліщицькій державній гімназії цей день пройшов найбільш активно у фізичному плані. Наші гімназисти звикли до різної рухливості, тому це не є для них новизною та обтяженням, а приємним проведенням часу зі своїми однолітками. Отож більше рухайтесь та будьте здорові!




«Потрібно, щоб до фізичних вправ прилучилася кожна людина. Без цього немислимі ніякі розмови про здоровий спосіб життя»
                                                                                                   М. Амосов

субота, 25 вересня 2021 р.

Олімпійські старти

      22.09.2021 у гімназійному спортивному залі пройшов грандіозний спортивно-розважальний захід для других класів під назвою «Олімпійські старти». Він проводився  в рамках місячника «За здоровий спосіб життя». Діти з радістю відвідують такі заходи із великим ентузіазмом, приймають в них активну участь. Усі такого роду заходи проводяться з метою залучення дітей до рухової, фізичної активності, тож це привчає їх до ведення здорового способу життя. Гімназисти вкотре мали цікаву нагоду та можливість продемонструвати свої здібності, набуті навички та знання з різних видів спорту, а також  Олімпійських ігор.  Після видовищних змагань та цікавої вікторини -  перемогу святкував 2-А клас, а призерами став 2-Б клас.  Команди та всі учасники цього свята нагороджені грамотами адміністрації гімназії. Усім подяка за участь! Ви молодці!

ВІТАННЯ 
переможцям 2-А класу та призерам 2-Б класу.












«Немає більшої перемоги, ніж перемога над собою».
                                                                   Платон

неділя, 19 вересня 2021 р.

ЮНІ ОЛІМПІЙЦІ

            У рамках Олімпійського тижня та місячника «За здоровий спосіб життя» 17.09.2021 р. у спортивному залі Заліщицької державної гімназії відбувся спортивно-інтелектуальний  захід під назвою  «Юні олімпійці», на якому демонстрували свої здібності  кращі спортивні та інтелектуальні сторони - гімназисти 3-іх класів. Спортивні конкурси були у вигляді елементів вправ з Олімпійських видів спорту, а саме з легкої атлетики, гімнастики, футболу, баскетболу, а запитання - у вікторині з Олімпійського спорту. Вихованці відповідально поставилися до цих змагань підійшли та показали гідні результати, проявляючи змагальний характер, командну роботу, впевненість, повагу та дружбу до суперника  під час своїх виступів. За  роботою на етапах, якістю виконання та хронометражем спостерігали судді: учні 7-А класу Костинюк Андрій та Безушко Віталіна. У підсумку перемогу святкували ЮНІ ОЛІМПІЙЦІ 3-А класу, відповідно ІІ місце посіли гімназисти 3-Б класу.   Команди та всі учасники спортивно-інтелектуальних змагань були нагороджені грамотами адміністрації гімназії.  
                   Усім учасникам, суддям та вболівальникам велика подяка! 

   ВІТАННЯ 
переможцям 3-А класу та призерам 3-Б класу.



















«У масовому розвитку фізичної культури і спорту 
я бачу один із кращих варіантів у боротьбі за здоров’я людини, 
її творчу активність і довголіття».
                                                            П.К.Анохін

неділя, 12 вересня 2021 р.

Спортивний "Брейн-ринг"

      У спортивному залі гімназії 09.09.2021 р. відбувся брейн-ринг на тему «Олімпійський спорт – Олімпійський рух». Спортивно-виховний захід присвячений Дню фізичної культури і спорту, який святкується в Україні з 1994 р. у другу суботу вересня. У цьому святі приймали участь гімназисти 4-А та 4-Б класів. Учасники демонстрували свої знання з Олімпійського руху, олімпійських видів спорту та легкої атлетики «Королеви спорту», свої фізичні якості, такі, як швидкість, спритність та силу, а також креативність та творчість. Підсумковий результат виявився переможним для  команди 4-А класу. Всі учасники спортивного свята нагороджені грамотами адміністрації гімназії.

ВІТАННЯ 
переможцям 4-А класу та призерам 4-Б класу











«Вивчай все не з марнославства, 
а задля практичної користі». 
                                                          Георг Крістоф Ліхтенберг