неділя, 8 грудня 2019 р.

Алтимат фризбі - гра джентельменів.

            Алтимат дуже молодий вид спорту - безконтактна командна гра з літаючим диском (фризбі). Гра ведеться на прямокутному полі із гольовими зонами на краях. В алтимат грають на піску, траві та в залах. Задача атакуючої команди - пасами довести диск до енд-зони суперника, де його мусить зловити один з гравців команди. Диск передається за допомогою пасу обов'язково в повітрі товаришу по команді. Рух з диском заборонено, дозволяється обертатися на одній нозі, як у баскетболі. Втрата, або перехоплення диска, володіння ним переходить до суперника. Відмінна особливість алтимату - відсутність арбітрів суддями є безпосередньо гравці на полі та наявність такого поняття "духу гри". На великих, визначних та відповідальних змаганнях за грою слідкують спеціальні "спостерігачі", які покликані допомагати гравцям вирішувати суперечливі моменти. Тут завжди переважає "Правило чесної гри" цим і вирізняє алтимат з поміж інших видів спорту.
          У спортивному залі гімназії 4 грудня проводилися змагання з алтимат фризбі. З метою ознайомлення більшої кількості дітей із цим молодим, динамічним, видовищним та швидкими темпами набираючим популярності командним видом спорту, який вже став Олімпійським. Олімпійське визнання дає право на отримання фінансування від МОК, але не означає включення виду спорту в програму Олімпійських ігор. У цьому заході приймали участь учні трьох старших класів 7-А, 7-Б, 6-Б. В яких цьогоріч на уроках фізичної культури введено варіативний модуль за вибором "Алтимат фризбі"-це щось нове, не менш цікаве та видовищне, як і відомі нам популярні види спорту (футбол, волейбол, баскетбол,...). В змаганнях приймали участь  змішані команди по 5 учасників (2 дівчини та 3 хлопці). Змагання проводилися за коловою системою. Всі команди зіграли між собою по дві гри, демонструючи видовищний алтимат, по спортивному не поступливу гру та найкращі свої фізичні якості, здобувши по одному виграшу  та отримали по одній поразці. Визначати переможця та призерів доводилося за кількістю забитих та пропущених голів. Перше місце виборола команда 7-А класу, другу сходинку розділили між собою команди 7-Б та 6-Б класів. Щирі вітання переможцям та призерам змагань, подяка всім вболівальникам за активну підтримку.
Вітаємо
переможців 7-А клас та призерів 7-Б, 6-Б класи 
у змаганнях із алимат фризбі
І місце    7-А 
ІІ місце      7-Б, 6-Б 















"Дитинство є та велика пора життя, коли закладається основа всьому майбутньому моральної людини."
                                                                                    М. Шелгунов



Малюкбол - молодший брат волейболу.

             Малюкбол (піонербол) - ігровий вид спорту із використанням м'яча. Особливою популярністю він користується в учнів молодшої та середньої школи. Принцип гри зловити та передавати м'яч на своїй половині без втрати, після перекинути  "незручний м'яч" через сітку на половину суперника. За неловлю або будь-яку втрату м'яча зараховується очко. Гра складається з партій (сетів) до рахунку 10, 15 очок, за мінімальної переваги над суперником у два пункти. Це не тільки цікава та захоплююча гра, але й спосіб проведення часу учнів, який спрямований на задоволення потреб їхнього організму в руховій активності, розвитку фізичних якостей та на згуртування дитячого колективу.
           3 грудня в нашому спортивному залі проведено змагання з малюкболу між другими класами,  6 грудня змагалися команди перших класів. У цьому різновиді рухової активності приймали участь дівчата й хлопці. У двох іграх кількість гравців по 6 осіб у всіх партіях крім змішаної. У змаганні між другими класами для визначення переможця зіграно чотири партії, між першими -  три. В першій та четвертій партії змагалися дівчата у другій - хлопці, третя - змішана (команда з восьми осіб, хлопці та дівчата в рівній кількості). За перемогу в партії зараховувався один бал, перемога у змішаній партії оцінювалася в два. Між другими класами перемогу святкували малюкболісти 2-Б класу над 2-А з рахунком 3:2. ВІТАЄМО!!! Між першими -  маленькі спортсмени 1-А класу над 1-Б  4:0. ВІТАЄМО!!! Змагаючись наші гімназисти проявляли свої необхідні фізичні якості, адже в напруженій боротьбі вони змагалися в швидкості, вправності, спритності та кмітливості. Демонстрували набуті на уроках і не тільки рухові вміння та, навики, а також неабиякий хист у техніці валодіння м'ячем. Також проявили  командний дух, зіграність тобто вміння працювати в команді. Спортивний запал та позитивні емоції переповнювали гравців команд та чисельних вболівальників, які підтримували свої команди.

Вітаємо
переможців 2-Б клас та призерів 2-А клас 
у змаганнях із малюкболу











Вітаємо
переможців 1-А клас та призерів 1-Б клас 
у змаганнях із малюкболу
















"Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, 
музики, малюнка, фантазії, творчості."
                                                                            В. Сухомлинський