понеділок, 25 лютого 2019 р.

Футзал — різновид футболу.


      Футзал - командна спортивна гра з м'ячем у залі за участю двох команд: 5 гравців у кожній, один з них воротар. На відміну від інших видів футболу, гра відбувається на майданчику з твердим покриттям. Даний вид спорту започаткувався в МонтевідеоУругвай1930 року, коли Хуан Карлос Серіані створив нову версію футболу для змагань. У футзалі користуються меншим за розміром м'ячем із меншим відскоком, ніж звичайний футбольний м'яч, який використовують у футболі та міні-футболі. За правилами футзал нагадує футбол та міні-футбол.  


 Основні відмінності в правилах футболу і футзалу


Правило
Футбол
Футзал
Поле
На відкритому повітрі, покриття поля — трава. Розміри приблизно 100*60 метрів.
В залі, покриття поля — паркет (або інше схоже). Розміри приблизно 40 * 20 метрів.
Ворота
Розміри 8 ярдів (7.32 метри) * 8 футів (2.44 метри).
Розміри 3 * 2 метри.
М'яч
Розмір 5
Розмір Futsal (менший, зі зниженим відскоком)
Час
Два тайми по 45 хвилин «брудного» часу.
Два тайми по 20 хвилин «чистого» часу (враховується тільки час, коли м'яч знаходиться в грі).
Заміни
За гру дозволено зробити не більше 3-х замін. Гравець, якого було замінено, не може знову вийти на поле. Для проведення заміни гру зупиняють.
За гру дозволено робити будь-яку кількість замін. Гравець, якого було замінено, може знову вийти на поле. Заміни дозволено робити не перериваючи гри.
Аути та вільні удари.
Коли м'яч виходить за лінію ворітворотар виконує вільний удар ногою. М'яч з ауту вводиться в гру руками.
Коли м'яч виходить за лінію воріт, воротар вкидає його в поле рукою. М'яч з ауту вводиться в гру ногою.
      
       У спортивному залі  Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого 22.02.2019р. проходили фінальні ігри  першості району з футзалу серед ЗОШ I-III ступенів, приурочені пам’яті Героям Небесної сотні, в рамках ХХІІІ Спортивних ігор учнівської молоді Заліщанщини. Згідно жеребу учасників розділили на дві групи по чотири команди. Змагання у даних групах проходили за коловою системою. Команди, які зайняли ІІ-гі місця у групах зустрілися у грі за ІІІ-ІV місце, переможці груп боролися за І-ІІ місце. У фінальній грі зустрілися команда Заліщицької державної гімназії та ЗОШ I-III ст.№1 ім. О. Маковея. Наші вихованці здобули переконливу перемогу і в третє стали переможцями району з футзалу (2014р., 2017р., 2019р.). Призери нагороджені грамотами, переможці грамотою та кубком.

Вітаємо

футзальну команду з перемогою
 в фінальних районних змаганнях
Футзальна збірна гімназії:
Олексів Арсен (капітан), Зенюк Дмитро, Зенюк Андрій,
Куцик Валентин, Чухрій Віталій, Угрин Юрій,
Флентей Владислав, Сорба Євген, Кузняк Віталій.







      Велика подяка організаторам, суддям, учасникам змагань за чудові ігри, бажаю здоров’я, наснаги та нових спортивних звершень!